Vandaag na jaren weer eens naar Vinkeveen, Zandeiland 1 geweest. Weliswaar altijd een stukje wandelen, maar daarom ook weinig duikers te vinden.

Bij de “Check de stek’ bleek er toch wel wat verandert te zijn; geen trap of makkelijke manier meer om het water uit te komen, maar een 40cm hoog talud. Op de gok toch maar bij het restaurant erin gegaan. Nam wat meer tijd in beslag, iets met handschoenen, vinnen en een reeltje, maar uiteindelijk aan de duik begonnen. Uitgezwommen naar 12m want daar zou die imposante dropoff zitten en zowaar kwamen wij daar ook aan. Na een tijdje de wand gevolgd te hebben langzaam terug naar boven. Op weg naar boven een grote school grote baarzen een tijdje gevolgd en onderweg nog een grote snoekbaars verscholen gezien in het wier.

Aan het einde van de duik toch eerst maar eens kijken of we om konden zwemmen want het talud was best wel hoog. Een trap zou handig zijn ! en wat zegt je buddy dan –> maar die ligt hier ook hoor !!!!!

En ja hoor, aan het einde van de duik vindt je dan dus gewoon een hele trap onder water zodat je er toch makkelijk uit kan.